Olet täällä

Opetus

Tarjoamme suomalaisen viittomakielen, viitotun puheen ja tukiviittomien opetusta perheille, ryhmille sekä yksityisopetuksena. Työpaikoille ja oppilaitoksille suosittelemme valmiita kurssipakettejamme, mutta räätälöimme tarvittaessa myös toiveiden mukaisen kurssin.

Katso hinnasto

Perheopetus

Perheopetusta annetaan kuulovammaisen, kuulonäkövammaisen, dysfaattisen tai kehitysvammaisen lapsen perheenjäsenille ja läheisille. Myös kuuroutuneiden, kuurosokeutuneiden tai kehitysvammaisten aikuisten perheissä voi olla tarvetta viittomien tai viittomakielen opetukseen. Opetusta voidaan antaa yksilöopetuksena, yhdelle tai useammalle samassa tilanteessa olevalle perheelle yhtä aikaa. Opetus voidaan järjestää perheen kotona, lapsen hoitopaikassa, Vian toimistolla tai jossain muualla perheelle/perheille sopivassa paikassa.

Sopeutumisvalmennuksena annettava opetus on perheille maksutonta. Ennen opetuksen tilaamista perhe tarvitsee opetuspäätöksen kunnan sosiaalitoimen vammaispalveluosastolta. Hakemukseen tarvitaan puheterapeutin tai lääkärin lausunto puhetta tukevan kommunikaation tai viittomakielen opiskelun tarpeellisuudesta.

Ryhmäperheopetus

Ryhmäperheopetukseen osallistuu useita samassa tilanteessa olevia perheitä. Aikuisten ryhmäperheopetuksessa opetetaan ainoastaan aikuisia. Kissakerhossa ja Mummolassa vanhemmat saavat tehokasta opetusta samalla, kun lapset oppivat samoja asioita leppoisasti hoitajansa ja oman opettajansa johdolla. Samalla lapset tutustuvat muihin viittoviin lapsiin. Myös lapsen päivähoitaja voi osallistua kurssille. Kurssi voidaan järjestää Vian toimistolla, päiväkodissa tai muussa sopivassa ja osallistujille mahdollisimman helpossa paikassa. Ryhmäperheopetukseen haetaan samalla tavalla kuin perheopetukseen.

Kissakerho on Vian 2‒5 perheen tukiviittomien alkeiskurssi.
Mummola on Vian 2‒5 perheen tukiviittomien jatkokurssi.

Kurssiopetus

Opetamme viittomakieltä, viitottua puhetta ja tukiviittomia. Voit tilata tarpeitasi vastaavan kurssin isolle tai pienelle ryhmälle esimerkiksi työpaikalle tai oppilaitokseen. Opetusta annetaan myös Vian toimistolla. Kysy tarkemmin: opetus@via-ok.net.

Tukiviittomien alkeiskurssi Terho on 20 tunnin opetuspaketti esimerkiksi oppilaitoksille. Sitä voidaan soveltaa myös muissa kurssiopetuksissa. Alkeiskurssin pituus on hyvä olla vähintään 15 tuntia. Mahdollisimman tehokkaan oppimisen takaamiseksi suosittelemme ryhmän enimmäiskooksi 15 opiskelijaa.

Tilaukset ja tiedustelut

Toimimme pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Oulun seudulla, Rovaniemen seudulla, Jyväskylän seudulla sekä Ylä-Savossa.
Voit tiedustella viittomakielen, viitotun puheen tai tukiviittomien opetusta numerosta 040 703 4869/Hannaliisa Huhtinen tai sähköpostilla opetus@via-ok.net.